Luidsprekers met bioscoop ervaring van Procella

De Historie:

Voor de toepassing in een ultiem DTS theater, werd door de DTS ontwikkelaars Anders en Van Duyl gezocht naar een passende luidspreker. Deze luidsprekers moesten qua lay-out passen in hun DTS theater. Er diende rekening gehouden te worden met de verschillende eisen verbonden aan de kenmerken van een DTS systeem maar ook werd er gekeken naar het Home Entertainment karakter. Aangezien dergelijke luidsprekersysteem niet werden gevonden, besloten zij de luidsprekers zelf te ontwerpen. Het resultaat was het ontstaan van een luidspreker, zijnde een combinatie van zowel een cinema luidspreker als een HiFi luidspreker. Dit zorgvuldig uitgevoerde akoestisch ontwerp resulteerde in een selectie van de beste driver componenten in een geavanceerde wiskundige modellering. Na een lange range van testen werden de definitieve luidsprekers gebouwd door een gespecialiseerde luidspreker fabrikant in Zweden en werden in “het” DTS theater geïnstalleerd in de zomer van 2005.
De resultaten waren zo overweldigend dat, mede op verzoek van dealers, men besloten heeft om deze luidsprekers onder de naam Procella op de markt te brengen. Een top merk is ontstaan!!!

Kenmerken van PROCELLA HOME-CINEMA

  • het gebruik van identieke luidsprekers voor de front kanalen (LCR)
  • de surround kanalen hebben de zelfde “ klankkleur”
  • het gebruik van een gesloten luidsprekerkast zorgt voor een superieure respons en groepvertraging karakteristieken, in vergelijking met bass reflex luidsprekerkasten
    zorgvuldig op elkaar afgestemde crossovers
  • een drieweg systeem met ideale componenten voor bas, midden en hoog
  • professionele kwaliteit, high-efficient drive units voor superieur dynamisch bereik en uiteindelijk SPL (indien gewenst)
  • gebruik van professionele audio-controllers of Digital Signal Processors (DSP), voor een controleerbare en zeer gedetailleerde fine-tuning van het akoestische resultaat.